Säkra träslag och naturlig berikning

Säkra träslag och naturlig berikning

Naturen är full av berikningar och kostnadsfria berikningar till våra husdjur. Att få tugga är otroligt viktigt för papegojfåglar och något vi som håller dem som husdjur måste tillåta dem att göra. Grenar utifrån är något av det bästa vi kan ge dem, men vilka träslag...
Vad säger lagen om sällskapsfåglar?

Vad säger lagen om sällskapsfåglar?

I sverige har vi en väl utvecklad djurskyddslag som reglerar vad vi får och inte får göra med våra sällskapsdjur samt hur de ska hållas för att må bra. Lagen beskriver allt ifrån hur stor buren måsten vara till hur djurets levnadsmiljö ska se ut.

Behöver min fågel en kompis?

Behöver min fågel en kompis?

Den eviga stora frågan, behöver gemene sällskapsfågel en artfrände? Kort och gott är svaret ja. Men finns det undantag? Varför kan vi människor inte tillgodose alla behov i längden och vad händer om en fågel hålls ensam för länge och vad säger egentligen lagen?

När fågeln ska resa

När fågeln ska resa

Nästan alla djur som vi människor har i fångenskap kommer någon gång behöva transporteras. Tyvärr är det en källa till stress för många burfåglar och många ägare missar de regler man måste följa. Här får du tips kring transport av papegojor.

Vilken fågel är rätt för mig?

Vilken fågel är rätt för mig?

Fåglar lever generellt länge och att köpa en är till att ta på sig ett stort ansvar. Det är därför viktigt att läsa på och var noggrann vid val av art. Arter har olika krav och beteenden. Det är viktigt att hitta just den art som passar dig bäst.