När fågeln ska resa

När fågeln ska resa

Nästan alla djur som vi människor har i fångenskap kommer någon gång behöva transporteras. Tyvärr är det en källa till stress för många burfåglar och många ägare missar de regler man måste följa. Här får du tips kring transport av papegojor.

Vilken fågel är rätt för mig?

Vilken fågel är rätt för mig?

Fåglar lever generellt länge och att köpa en är till att ta på sig ett stort ansvar. Det är därför viktigt att läsa på och var noggrann vid val av art. Arter har olika krav och beteenden. Det är viktigt att hitta just den art som passar dig bäst.

Hur man tämjer en fågel

Hur man tämjer en fågel

Att försöka tämja och bygga en relation med en fågel som inte har tidigare erfarenheter av människor kan kännas svårt. Vart ska man börja? Vad ska man göra? Vad innebär det egentligen att en fågel är tam? Många frågor cirkulerar kring ämnet, men det är inte så svårt som en kan tro.

Fjäderplockning

Fjäderplockning

Fjäderplockning är ett självskadebeteende som kan orsakas av en eller flera faktorer. Ett långvarigt problem kan bli kroniskt och därmed svårt att bryta.

Varför biter min fågel?

Varför biter min fågel?

Fåglar som bits är ett vanligt förekommande problem, något de flesta fågelägare kommer att komma i kontakt med. Det kan kännas frustrerande och obehagligt från stund till stund, men det är ett problem som i de flesta fall går att lösa.